Pientä nikkarointia

lauantai 15. marraskuuta 2008

Hieman myöhässä kirjoitetaan tämä teksti :-)

Kesäloman aikana tuli hieman rakenneltua. Piha aidattiin ja kissoille rakennettiin kissatarha.

Ympäri tonttia pihaa kiertää orapihlaja-aita. Mutta sehän ei Väpää eikä jäniksiä pidättele. Useasti ulkoilemaan lähtiessä keskellä pihaa kököttää jänis. Ja jäniksen huomatessa Väpä lähtee heti ajamaan sitä takaa.

Kesällä tuli sitten kierreltyä rautakauppoja ja Bauhausista löytyi vihreää 60 cm korkeaa verkkoaitaa ja näppäriä aitatolppia. Näillä on nyt koko piha aidattu. Jänikset ja rusakot pysyy loitolla ja Väpä saa juosta pihalla vapaana. Väpän tavaksi onkin tullut juosta täysiä talon ympäri aina kun pääsee pihalla vapaaksi.

Myös kissoille piti tarjota ulkoilumahdollisuus. Puutavaraa oli saatavilla, joten päätimme rakentaa kissatarhan. Rautakaupasta käytiin ostamassa tolpan jalkoja, joilla saatiin nurkkatolpat tukevasti pystytettyä. Lisäksi ostimme tietysti verkkoa seiniin. Katon rakensimme kolmesta palasta valokattetta, eli valo pääsee katon läpi tarhaan sisälle mutta vesi pysyy loitolla. Ulkomitoiksi kissatarhalle tuli noin 3m x 3m. Korkeutta hieman alle 2 metriä. Yllättävän hyvin kissat tuolla kesällä viihtyivät.


Ei kommentteja :